Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Tryffeläggröra med löjrom

10 mar, 2018
AvRedaktionen
Tryffeläggröra med löjrom.
Tryffel sätter fin smak på äggröran i dessa aptitretare som är lika goda som vackra. Knäck äggen försiktigt på mitten så kan du spara skalen och servera röran i dem.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

12 stycken

Tid: 20 minuter

Du behöver:

6 ägg

1/2 dl grädde

1 tsk tryffelolja

2 tsk smält smör

salt

peppar

ca 80 g löjrom eller sikrom

1 dl crème fraiche

lite krasse

Gör så här:

Knäck äggen på mitten och låt innehållet rinna ner i en kastrull, gärna med teflonklädd insida. Skölj ur och spara skalen. Blanda äggen med grädde, tryffelolja och det smälta smöret och vispa samman. Smaka av med salt och peppar. Värm försiktigt och rör om med en träsked då och då. Ta kastrullen från värmen när äggröran är klar, den ska fortfarande vara krämig. Fördela äggröran i äggen och toppa med crème fraiche, löjrom och krasse. Servera direkt.

Tryffeläggröra med löjrom.
Tryffeläggröra med löjrom.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons