Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Krämig laxrillette

14 okt, 2021 
AvRedaktionen ELLE
Recept på krämig laxrillette
Krämig laxrillette på krispigt tunnbröd är ett välkommet litet tillbehör med mycket smak.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
9 goda och lyxiga efterrätter till julbordetBrand logo
9 goda och lyxiga efterrätter till julbordet

Krämig laxrillette

Perfekt krämig röra till sprött tunnbröd.

Så gör du en krämig laxrillette

10 bufféportioner

Du behöver:

300 g varmrökt lax
1 ekologisk citron, rivet skal+ 1 tsk citronsaft
½ dl gräddfil
½ dl crème fraiche

Till servering:

1 dl vattenkrasse tunnbröd

Gör så här:

  1. Finfördela laxen i mindre bitar med en gaffel. Riv citronskalet fint. Blanda gräddfil, crème fraiche, rivet citronskal och 1 tsk citronsaft. Vänd ner laxen i röran. Ställ i kylen fram till servering. Skölj vattenkrassen och toppa laxrilletten med den. Servera med tunnbröd.

Recept: Linn Grubbström, Skovdal Nordic Foto: Skovdal Nordic, Betina Hastoft, Martin Tanggaard

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons