Krämig laxrillette

Recept på krämig laxrillette

Inge Skovdal
Krämig laxrillette på krispigt tunnbröd är ett välkommet litet tillbehör med mycket smak.
14 oktober, 2021
1:36

Efter reklamen: 9 goda och lyxiga efterrätter till julbordet

(1:36)

Krämig laxrillette

Perfekt krämig röra till sprött tunnbröd.

Så gör du en krämig laxrillette
Inge Skovdal

10 bufféportioner

Du behöver:

300 g varmrökt lax
1 ekologisk citron, rivet skal+ 1 tsk citronsaft
½ dl gräddfil
½ dl crème fraiche

Till servering:

1 dl vattenkrasse tunnbröd

Gör så här:

  1. Finfördela laxen i mindre bitar med en gaffel. Riv citronskalet fint. Blanda gräddfil, crème fraiche, rivet citronskal och 1 tsk citronsaft. Vänd ner laxen i röran. Ställ i kylen fram till servering. Skölj vattenkrassen och toppa laxrilletten med den. Servera med tunnbröd.

Recept: Linn Grubbström, Skovdal Nordic Foto: Skovdal Nordic, Betina Hastoft, Martin Tanggaard

Missa inte

Fruktigt och gott! Så gör du en laxsallad med fruktsalsa

En sallad måste inte vara tråkig!

Ugnsbakad lax med persillade-täcke

Laga lyxig lax till middag!

Lax med hollandaise och sotad blomkålssallad

Garanterat en ny fiskfavorit!