Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Havtornssaft

10 feb, 2015
AvRedaktionen
Enkel, vacker och otroligt god havtornssaft. Häll upp i rena, varma flaskor och förvara svalt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Du behöver:

1 vaniljstång

500 g havtornsbär (ca 6 dl)

600 g vatten (5 dl)

300 g socker (ca 3 dl)

Gör så här:

Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp bär, vatten, socker, vaniljfrön och stång. Låt det puttra i cirka 10 minuter, rör om då och då. Skumma av noga. Sila av frön, skal och vaniljstång med hjälp av en kökshandduk i en sil. Häll upp i rena, varma flaskor och förvara svalt.

Havtornssaft.
Havtornssaft.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons