Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Spritzer med gurka och fläder

29 maj, 2017 
AvRedaktionen
Spritzer med gurka och fläder.
Svalkande välkomstdrink med fläder och gurka. Fläder ger blommig smak och gurkan en oväntad frisk touch. Servera med några isbitar och myntablad.
Annons

6 glas

Tid: 15 min plus kylning

Du behöver:

1 gurka, ändarna avskurna

1/2 flaska vitt vin

2 dl outspädd fläderblomssaft

några myntakvistar, plockade blad

isbitar, till servering

2 liter sodavatten, kylt

Gör så här:

Hacka gurkan i bitar och lägg den sedan i en mixer eller matberedare tillsammans med vinet och outspädd fläderblomssaft. Mixa tills ingredienserna är väl blandade, sila upp i en stor skål eller kanna. Häll tillbaka resterna från silen i matberedaren igen och mixa igen tills du får en puré. Sila återigen över tillbringaren. Lägg i 1–2 msk av gurkmassan från silen och släng resten. Kyl tills drinken ska serveras. Inför servering, fyll glasen med några isbitar och myntablad. Häll i tillräckligt med gurkabas för att fylla halva glasen och fyll på med sodavatten.

Spritzer med gurka och fläder
Spritzer med gurka och fläder.

Recept och foto: Europapress

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons