Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkar

Gräddyoghurbomber med blåbär och citron

26 jun, 2015 
AvCassandra Lindblom
Små glassdesserter med blåbär, citron och yoghurt som friskar upp. Glassen mår bra att vila en stund innan servering.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Gräddyoghurbomber med blåbär och citron.
Gräddyoghurbomber med blåbär och citron.

8 personer

Tid: 4 1/2 timme

Ingredienser:

2 dl vispgrädde

4 dl turkisk yoghurt

1 1/2 dl florsocker

150 g svenska frysta blåbär, lätt tinade

1 ekologisk citron, finrivet skal

Gör så här:

Vispa grädden tjock. Blanda yoghurt, grädde och florsocker. Rör i blåbären och citronskalet. Fördela i portionsformar eller koppar och frys cirka 4 timmar. Doppa kopparna hastigt i hett vatten så de lossnar. Vänd upp och ner på ett fat. Låt vila cirka 5–10 minuter innan servering.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons