Halloncupcakes med cream cheese-frosting

Halloncupcakes med cream cheese-frosting.

Underbara cupcakes med smak av hallon och en frisk topping med citron. Dekorera med sockerblommor, strössel eller ett färskt hallon.
16 mars, 2015

12 st

Cupcakes

125 g rumsvarmt smör

2 dl strösocker

2 ägg

1 tsk vaniljsocker

3 1/2 dl vetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

3/4 dl mjölk

frysta eller färska hallon, ca 30 st

Cream cheese-frosting

60 gr smör

100 gr cream cheese

5 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

1/2–1 msk citronsaft efter smak

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°, vanlig ugnsvärme. Vispa rumsvarmt smör och strösocker riktigt krämigt. Vispa ner äggen, ett i sänder, i smörblandningen. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem i smeten. Vänd runt med en slickepott och tillsätt sedan även mjölken.

Ställ muffinsformar av papper i en muffinsplåt och klicka ut smet så att botten täcks i alla formar. Lägg i några hallon i varje och täck med smet. Formarna ska vara fyllda till cirka 2/3. Grädda i 200° i 18–20 minuter i mitten av ugnen.

Vispa under tiden rumsvarmt smör och cream cheese fluffigt, tillsätt florsocker vaniljsocker och citronsaft och vispa lite till. Bred eller spritsa ut toppingen och dekorera.

Halloncupcakes med cream cheese-frosting.

Halloncupcakes med cream cheese-frosting.

Av: Hanna Söderlund
Foto: Linda Eriksson

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: