Kall avokadosoppa med kavringshjärta

Kall avokadosoppa med kavringshjärta.

En kall avokadosoppa passar perfekt till förrätt eller på buffébordet. Servera tillsammans med goda hjärttoast dekorerade med gräslöksblomma.
18 juni, 2018

Tid: 10 minuter

Du behöver:

6 avokado

1 1/2 citron (saften av)

10 1/2 dl kall hönsbuljong (eller grönsaksbuljong)

6 msk konjak

6 krm curry

3 krm peppar och ev lite salt

Gör så här:

Klyv avokado, kärna ur och droppa citronsaft över så de inte mörknar. Gröp ur halvorna och lägg i mixer eller matberedare tillsammans med övriga ingredienserna. Mixa soppan tills den blir slät. Smaka av, ställ kallt. Servera tillsammans med goda hjärttoast dekorerade med gräslöksblomma.

Kall avokadosoppa med kavringshjärta.

Kall avokadosoppa med kavringshjärta.

Av: Linda Sandberg
Foto: Kirsten Hinder

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: