Kyckling i thailändsk grön curry

Recept på kyckling i grön curry

Winnie Methmann
Låt kycklingen puttra med kokosmjölk och kryddor, det är så du får en riktigt smakrik grön curry. Precis som i Thailand... Nästan i alla fall.
12 maj, 2021
1:02

Efter reklamen: Så gör du drinken Last night in Sweden

(1:02)

Kyckling i grön curry

Den här klassiska thairätten funkar också superbra med fläskfilé eller tofu.

Bjud på kyckling i grön curry
Winnie Methmann

4 portioner

Du behöver:

500 g kycklingfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 cm färsk ingefära
2 msk grön currypasta
2 tsk smakneutral olja till stekning
2 förpackningar kokosmjölk, ca 800 g
1 broccoli
1 burk konserverade bambuskott
1 lime
3 msk fisksås

Till servering:

4 dl svart ris
2 msk kokoschips
1 handfull färsk thaibasilika
Limeklyftor

Gör så här:

  1. Börja med att koka det svarta riset enligt anvisning på förpackningen. Putsa kycklingfiléerna och skär i ca 1 ½ cm tjocka skivor.
  2. Skala och hacka löken fint. Skala vitlöken och ingefäran och riv bägge fint. Stek lök, vitlök, ingefära och currypasta i olja i en stekpanna med höga kanter i ett par minuter. Lägg ner kycklingen och bryn den tills genomstekt. Häll på kokosmjölk och låt puttra i 10 minuter.
  3. Skölj broccolin och dela den i små buketter. Låt koka med i pannan till den blir al dente. Låt bambuskotten rinna av och tillsätt sedan i pannan tills de blir varma. Smaka av med limesaft och fisksås.
  4. Fördela det svarta riset i skålar. Toppa med grön curry-blandningen, kokos, thaibasilika och lime skuren i klyftor.

Recept: Emma Martiny Foto: Winnie Methmann

Missa inte

Thaifrikadeller med sesampotatis och chilimajonnäs

Ge köttbullarna lite hetta med ny kryddsättning!

14 goda och lyxiga recept med inspiration från Asien

Från krabbknyten till teriyakilax!

Thailändsk fiskgryta med räkor och kokosmjölk

Härlig, krämig och het favorit.