Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Ramensoppa med fläsk och hjärtliga ägg

05 jan, 2024 
AvLuisa Lorang
Recept på ramensoppa med fläsk och hjärtliga ägg
Ramen värmer gott en kall dag. Visa din kärlek med otroligt söta hjärtformade ägg i soppan!
Annons
Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.Brand logo
Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.

Ramensoppa med hjärtliga ägg

Skäm bort smaklökarna med en läcker ramensoppa och vrid upp charmen med hjärtformade ägg.

Så gör du en smakrik ramensoppa med hjärtliga ägg
Fotograf RIkke WestesenRIkke Westesen
Annons

2 portioner

Du behöver:

350 g skivat fläsk
2 tsk fem kryddor
1 msk neutral olja till stekning
Salt
3 msk hoisinsås
¼ salladskål
3 salladslök
2 ägg
200 g ramennudlar
100 g shiitakesvamp
2 vitlöksklyftor
8 dl kycklingbuljong
2 msk misopasta
1 tsk sesamolja
2 msk soja

Till servering:

Sesamfrön

Gör så här:

  1. Skär svålen av fläsket och skär det i små bitar. Vänd fläsket i fem kryddor i en skål. Stek i olja i en panna tills knaprigt och genomstekt. Smaka av med salt och ta ur pannan. Vänd fläsket med hoisinsås i en annan skål.
  2. Skölj kålen, rensa salladslöken och skär båda i tunna skivor. Koka upp vatten och koka äggen i 7 minuter. Häll kallt vatten över äggen och skala försiktigt. Koka nudlarna enligt anvisning. Rensa svampen och halvera vid behov. Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlök och svamp i olja i en djup panna. Tillsätt buljong och låt koka upp. Stäng av värmen och rör ner misopasta. Smaksätt med sesamolja och soja. Tillsätt nudlarna och värm upp snabbt.
  3. Lägg upp soppan i stora skålar tillsammans med fläsk och kål. Halvera äggen. Forma dem till hjärtan genom att försiktigt trycka in en ätpinne på längden i mitten av ägget. Håll det lätta trycket i 30–60 sekunder. Toppa soppan med ägg, salladslök och sesamfrön och servera genast.

Foto: Rikke Westesen

Annons