Ramen med edamame och halstrad tonfisk
Ramen med lätthalstrad tonfisk – en klar favorit.
4 portioner
DU BEHÖVER:
300 g färsk MSC-märkt tonfisk
Olivolja, till stekning
1 broccoli
5 dl färdig grönsaksbuljong
200 g frysta edamamebönor
50 g nudlar
1 knippe färsk koriander
50 g wakame, marinerad tångsallad (kan uteslutas)
Senapsmarinad:
2 msk rapsolja
4 msk grovkornig senap
2 msk flytande honung
1 tsk salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Skär tonfisken i avlånga bitar på cirka 3X10 cm. Hetta upp oljan i en stekpanna och halstra tonfisken hastigt, så den får lite yta men ändå behåller en rå, rosa kärna.
- Rör ihop olja, senap, honung och salt och peppar. Bred blandningen på den halstrade tonfisken, svep in den tajt i plastfolie och lägg i kylen 30 minuter.
- Skölj och skär broccoli i buketter. Koka upp buljongen och låt broccolin koka i 2 minuter, tillsätt sedan edamamebönor och koka vidare i 1 minut. Ta från värmen.
- Koka upp nudlarna i en annan kastrull enligt anvisningarna på förpackningen, låt rinna av och lägg i botten på fyra skålar. Häll över buljongen med broccoli och edamame. Toppa med tonfisk skuren i bitar samt koriander och tångsallad.
Recept: Camilla Zarah Lawes Foto: Martin Tangaard