Ramen med edamame och halstrad tonfisk

Recept på ramen med edamame och halstrad tonfisk

Martin Tanggaard
Det här är en ramensoppa gjord på en enkel grönsaksbuljong serverad med lätthalstrad tonfisk, krispig broccoli och edamamebönor. Toppas med koriander, för den som gillar det!
25 mars, 2021

Ramen med edamame och halstrad tonfisk

Ramen med lätthalstrad tonfisk – en klar favorit.

Så lagar du ramen med edamame och halstrad tonfisk
Martin Tanggaard

4 portioner

DU BEHÖVER:

300 g färsk MSC-märkt tonfisk
Olivolja, till stekning
1 broccoli
5 dl färdig grönsaksbuljong
200 g frysta edamamebönor
50 g nudlar
1 knippe färsk koriander
50 g wakame, marinerad tångsallad (kan uteslutas)

Senapsmarinad:

2 msk rapsolja
4 msk grovkornig senap
2 msk flytande honung
1 tsk salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Skär tonfisken i avlånga bitar på cirka 3X10 cm. Hetta upp oljan i en stekpanna och halstra tonfisken hastigt, så den får lite yta men ändå behåller en rå, rosa kärna.
  2. Rör ihop olja, senap, honung och salt och peppar. Bred blandningen på den halstrade tonfisken, svep in den tajt i plastfolie och lägg i kylen 30 minuter.
  3. Skölj och skär broccoli i buketter. Koka upp buljongen och låt broccolin koka i 2 minuter, tillsätt sedan edamamebönor och koka vidare i 1 minut. Ta från värmen.
  4. Koka upp nudlarna i en annan kastrull enligt anvisningarna på förpackningen, låt rinna av och lägg i botten på fyra skålar. Häll över buljongen med broccoli och edamame. Toppa med tonfisk skuren i bitar samt koriander och tångsallad.

Recept: Camilla Zarah Lawes Foto: Martin Tangaard

Sotad salmalax med nudlar, mango och jordnötter

Het lax, frisk mango och knapriga jordnötter.

9 sätt att förvandla nudlar till trendig ramen

De japanska nudlarna fått ett uppsving!

Ramen med shiitake och vegofärs

Ramen när den är som bäst!