Rågvåfflor med stenbitsrom, vispad crème fraiche och rödlök

  • AvLinn Grubbström
Recept på rågvåfflor med stenbitsrom, vispad crème fraiche och rödlök
Satsa på matiga rågvåfflor med stenbitsrom, vispad crème fraiche och rödlök – funkar som både lunch och middag.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Så får du frasiga våfflor i bara tio stegBrand logo

Så får du frasiga våfflor i bara tio steg

Rågvåfflor med stenbitsrom, vispad crème fraiche och rödlök

Med öl i smeten blir våfflorna frasiga. Ett glas kallt öl blir gott att dricka till också.

Dessa rågvåfflor med stenbitsrom, vispad crème fraiche och rödlök är matiga nog att ätas till middag

4 portioner

Du behöver:

2 ägg
2 dl alkoholfritt öl, gärna pale ale
1 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
2 tsk flytande honung
1 tsk bakpulver
1 tsk torkad rosmarin
¾ tsk salt
Smör till gräddning

Vispad crème fraiche:

2 dl crème fraiche
1 msk citronsaft
Salt och peppar

Till servering:

200 g stenbitsrom
1 rödlök
1 ask krasse

Gör så här:

  1. Rågvåfflor: Hetta upp våffeljärnet. Vispa ihop ägg, öl, mjöl, honung, bakpulver, rosmarin och salt i en bunke till en jämn smet. Smält en klick smör i våffeljärnet och grädda 4 stora våfflor. Håll dem varma på en plåt i ugnen.
  2. Vispad crème fraiche: Vispa crème fraiche och citronsaft luftigt med elvisp i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servering: Skär våfflorna i hjärtan och lägg upp på 4 tallrikar. Toppa med vispad crème fraiche, stenbitsrom, finhackad rödlök och klippt krasse och avsluta med salt och peppar.

Foto: Peter Kam