Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Rågvåfflor med stenbitsrom, vispad crème fraiche och rödlök

24 feb, 2023 
AvLinn Grubbström
Recept på rågvåfflor med stenbitsrom, vispad crème fraiche och rödlök
Satsa på matiga rågvåfflor med stenbitsrom, vispad crème fraiche och rödlök – funkar som både lunch och middag.
Annons
Så får du frasiga våfflor i bara tio stegBrand logo
Så får du frasiga våfflor i bara tio steg

Rågvåfflor med stenbitsrom, vispad crème fraiche och rödlök

Med öl i smeten blir våfflorna frasiga. Ett glas kallt öl blir gott att dricka till också.

Dessa rågvåfflor med stenbitsrom, vispad crème fraiche och rödlök är matiga nog att ätas till middag

4 portioner

Annons

Du behöver:

2 ägg
2 dl alkoholfritt öl, gärna pale ale
1 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
2 tsk flytande honung
1 tsk bakpulver
1 tsk torkad rosmarin
¾ tsk salt
Smör till gräddning

Vispad crème fraiche:

2 dl crème fraiche
1 msk citronsaft
Salt och peppar

Till servering:

200 g stenbitsrom
1 rödlök
1 ask krasse

Gör så här:

  1. Rågvåfflor: Hetta upp våffeljärnet. Vispa ihop ägg, öl, mjöl, honung, bakpulver, rosmarin och salt i en bunke till en jämn smet. Smält en klick smör i våffeljärnet och grädda 4 stora våfflor. Håll dem varma på en plåt i ugnen.
  2. Vispad crème fraiche: Vispa crème fraiche och citronsaft luftigt med elvisp i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servering: Skär våfflorna i hjärtan och lägg upp på 4 tallrikar. Toppa med vispad crème fraiche, stenbitsrom, finhackad rödlök och klippt krasse och avsluta med salt och peppar.

Foto: Peter Kam

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons