Rabarberlemonad med citron och rosmarin
- AvAnna Johansson
Somrigt god och fräsch rabarberlemonad med härligt kryddiga inslag från rosmarin och syrlighet för citron. Perfekt när solen ligger på.
Rabarberlemonad med citron och rosmarin
För dig som kanske föredrar alkoholfritt men ändå vill ha känslan av en flott drink. Den här läskande och fräscha lemonaden passar perfekt att servera som fördrink.
2 liter
Tid: 30 minuter
Du behöver:
400 g rabarber
2 dl strösocker
1 vaniljstång
½ kruka rosmarin
1,8 liter vatten
2 pressade citroner
Gör så här:
- Tvätta och skiva rabarbern i centimeterstora bitar. Lägg i en kastrull med socker, vaniljstång och rosmarinkvistar och häll över hälften av vattnet.
- Låt koka i ca 10 minuter eller tills rabarbern är mjuk.
- Sila genom en duk eller finmaskig sil. Häll i resten av vattnet och den pressade citronen.
- Servera med is och eventuellt skivor av citron. Späd med mer vatten vid behov.
Foto: Mira Vickman
