Rabarber-margarita

Så gör du en rabarber-margarita

Columbus Leth
Längtar du efter våren så är det just en rabarber-margarita du behöver – en rosa dröm i ett glas!
05 januari, 2023
Så gör du tre lyxiga och snabba drinktilltugg
1:04

Efter reklamen: Så gör du tre lyxiga och snabba drinktilltugg

(1:04)

Slå på ljud

Rabarber-margarita

Med en härlig förnimmelse av vår!

En rabarber-margarita för tankarna till våren
Columbus Leth

6 glas

Du behöver:

500 g fryst rabarber
3,8 dl (350 g) strösocker
1 ½ liter kallt vatten

Margarita:

Istärningar, ca 5 nävar
3 dl färskpressad limesaft
2 dl Cointreau
4 dl tequila
2 lime, i skivor

Pepparkant:

2 tsk krossad svartpeppar
1 tsk strösocker
1 tsk flingsalt
½ tsk cayennepeppar
1 dl färskpressad limesaft

Garnering:

Limeskivor
Rabarberskivor

Gör så här:

  1. Har du hela rabarber, börja med att skära 6 smala strimlor med potatisskalare. Lägg strimlorna i iskallt vatten fram till servering. Spara annars några bitar till dekoration.
  2. Skär resten av rabarbern i små bitar, lägg ner i en kastrull med socker och vatten. Låt småkoka i 15 minuter. Stäng av värmen och låt saften stå och dra i 15 minuter.
  3. Koka upp igen, låt koka 15 minuter och sedan stå och dra i ytterligare 15 minuter. Då får du ut maximalt med smak ur rabarbern. Sila saften genom en finmaskig sil. Låt svalna helt och sedan stå i kylen.
  4. Pepparkant: Blanda peppar, socker, lätt smulat flingsalt och cayenne i en skål. Häll upp lite kryddblandning på ett fat. Gnid lite limesaft på kanten av ett glas och doppa därefter i kryddblandningen. Gör likadant med alla glas.
  5. Fyll en tillbringare med istärningar. Häll ner den kalla rabarbersaften, limesaft, Cointreau, tequila och limeskivor.
  6. Slå upp drinken i glasen, garnera med strimlad rabarber och servera genast.
Whiskey Sour – och 3 andra varianter av den populära drinken

Foto: Columbus Leth