Quesadillas med kryddig bönfyllning
27 aug, 2024
AvCamilla Biesbjerg Markussen
AvPernille Skjødt
Quesadillas är lättlagade och går att fylla med nästan vad som helst – denna gång valde vi en kryddig bönfyllning!
Annons
Quesadillas med kryddig bönfyllning
Servera eventuellt med ris om du vill ha en mer mättande rätt.
Annons
4 portioner
Du behöver:
2 vitlöksklyftor
1 knippe salladslök
2 msk olivolja till stekning
400 g kokta svarta bönor
1 dl vatten
3 msk konc tomatpuré
1 tsk chipotlechili
Salt
8 vetetortillas
150 g riven cheddarost
Tillbehör:
1 knippe färsk koriander
1 limefrukt
Ev crème fraiche
Gör så här:
- Skala och hacka vitlöksklyftorna fint. Skölj och finhacka salladslöken.
- Stek vitlök och salladslök i 1 msk olivolja i en kastrull i några minuter tills de blir mjuka.
- Tillsätt svarta bönor, vatten, tomatpuré och chipotlechili, låt det småkoka 2–3 minuter. Krydda med salt och eventuellt mer chili.
- Värm resten av olivoljan i en stekpanna. Lägg en tortilla i pannan, fördela ungefär 1/4 av fyllningen och den rivna osten över. Lägg en tortilla ovanpå. Stek quesadillan gyllene och knaprig på båda sidor. Gör ytterligare tre quesadillas på samma sätt.
- Servering: Skär quesadillasen i trekanter och toppa med hackad koriander. Servera med limeklyftor och eventuellt crème fraiche.
Foto: Columbus Leth
Annons