5 festliga och goda martinis

Recept på fläderblomsmartini

Helgen är här och tål att firas in – trots det rådande läget. Vi listar 5 läckra martinis som du kan njuta av på hemmaplan. Skål!
24 april, 2020

Helgen är här, och jobbveckan – som förmodligen spenderats hemifrån – är över. Men vad gör man när man inte kan träffa vänner, gå ut på krogen eller restaurang? Då är det dags att unna sig en quarantini, alltså goda varianter på drinken martini – med eller utan alkohol. Varsågod – här är våra favoriter!

1. Citronmartini med citronsocker

En stark och syrlig drink som räcker till två glas. Den doppade glaskanten i citronsaften och citronsockret ger en härlig förhöjning till drinken och en känsla av lyx!

Till receptet >>

Citron-martini

Citronmartini med citronsocker.

2. Frozen apple pie-martini

Martini med vodka, citron- och äppeljuice. Men lite kanel smakar drinken plötsligt äppelpaj! Passar lika bra före som efter middagen.

Till receptet >>

Recept på frozen apple pie martini

Frozen apple pie-martini.

3. Läcker fläderblomsmartini

Recept-pa-fläderblomsmartini

Fläderblomsmartini.

Fläder och citron kompletteras med noter av enbär i den här fräscha drinken. Servera gin, likör och citronjuice i ett elegant martiniglas och garnera med en grön oliv.

Till receptet >>

Recept på apple ginger martini

Apple ginger martini.

4. Apple och ginger martini

Här är ett recept på en frisk och god martini med nypressade Granny Smith-äpplen och färskpressad ingefära. Receptet är framtaget av Richard Broni på Strandvägen 1.

Till receptet >>

Espresso martini. Foto: IBL/Shutterstock.

5. Espresso martini

Vem älskar inte en riktigt god espresso martini? En tidlös och uppskattad klassiker som funkar hela tiden – oavsett årstid!

Till receptet >>

LÄS MER:

3 lyxiga och uppfriskande vårdrinkar

4 festliga fruktdrinkar – med eller utan alkohol

4 enkla och lyxiga drinkar att fira in helgen med

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: