Pumpasoppa med rostad tempeh och pistaschnötter

Recept på pumpasoppa med rostad tempeh och pistaschnötter

anders schønnemann
Vår krämiga pumpasoppa gör sig allra bäst när den serveras med rostad tempeh, pistaschnötter och ett tänt ljus. Nu myser vi!
01 november, 2022
Middag hos Wood: Spenatpasta
5:00

Efter reklamen: Middag hos Wood: Spenatpasta

(5:00)

Slå på ljud

Pumpasoppa med rostad tempeh

Tempeh är en fermenterad variant av tofu.

Bjud på en värmande pumpasoppa med rostad tempeh
anders schønnemann

4 portioner

Du behöver:

500 g hokkaidopumpa
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkade chiliflingor
1 stjärnanis
2 msk olivolja
1 kvist färsk rosmarin
1 apelsin
1 liter vatten
½ dl vispgrädde
Salt och peppar
½ citron

Till servering:

200 g tempeh
Olivolja
25 g osaltade pistaschnötter
½ knippe färsk dragon
2 dl grekisk yoghurt 10%

Pumpasäsongen är här – 5 goda recept

Gör så här:

  1. Dela pumpan och skrapa ur kärnorna. Tärna pumpaköttet.
  2. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Fräs lök, vitlök, chili och stjärnanis i olja i en panna några minuter. Tillsätt pumpa och rosmarin och fräs i 4–5 minuter tills pumpan börjar ta lite färg. Tillsätt pressad apelsin, finrivet apelsinskal och vatten.
  3. Koka i 15–20 minuter tills pumpabitarna är mjuka. Ta upp rosmarinkvisten, tillsätt grädde och koka i ytterligare 2 minuter.
  4. Ta av från värmen och mixa till en slät soppa. Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.
  5. Servering: Skär tempehn i tärningar om 1x1 cm och stek dem knapriga i olja. Hacka pistaschnötter och dragon och blanda samman. Salta och peppra.
  6. Lägg upp den varma soppan i skålar med en klick yoghurt och rostad tempeh ovanpå. Strö över hackad dragon och pistaschnötter. Ringla över lite olivolja.

Foto: Betina Hastoft, Peter Kam