Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Pumpapuré med löjrom

15 mar, 2022 
AvMorten Shou
Recept på pumpapuré med löjrom
Pumpapuré med löjrom är en läcker liten aptitretare att servera till ett glas bubbel!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Chips med löjromsdippBrand logo
Chips med löjromsdipp

Pumpapuré med löjrom

En symfoni för gommen med lena, läckra konsistenser och fina smaker.

Så gör du pumpapuré med löjrom

4 portioner

Du behöver:

1 hokkaidopumpa
1 ekologisk citron
2 dl lätt crème fraiche
200 g löjrom
Flingsalt
Olivolja

Garnering:

1 knippe färsk dragon

Gör så här:

  1. Dela pumpan och gröp ur kärnorna med en sked. Släng kärnorna. Skär pumpaköttet i mindre bitar och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Slå bort kokvattnet och mixa pumpan till en jämn puré.
  2. Riv citronskalet fint, och pressa saften ur citronen. Justera konsistensen på purén med crème fraiche och smaka av med citronsaft.
  3. Krydda efter smak upp löjrommen med salt, citronskal och lite olivolja.
  4. Lägg en sked puré och en sked löjrom på varje tallrik. Garnera med färsk dragon och droppa lite olja över.

Foto: Stine Christiansen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons