Pumpapuré med löjrom
En symfoni för gommen med lena, läckra konsistenser och fina smaker.
4 portioner
Du behöver:
1 hokkaidopumpa
1 ekologisk citron
2 dl lätt crème fraiche
200 g löjrom
Flingsalt
Olivolja
Garnering:
1 knippe färsk dragon
Gör så här:
- Dela pumpan och gröp ur kärnorna med en sked. Släng kärnorna. Skär pumpaköttet i mindre bitar och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Slå bort kokvattnet och mixa pumpan till en jämn puré.
- Riv citronskalet fint, och pressa saften ur citronen. Justera konsistensen på purén med crème fraiche och smaka av med citronsaft.
- Krydda efter smak upp löjrommen med salt, citronskal och lite olivolja.
- Lägg en sked puré och en sked löjrom på varje tallrik. Garnera med färsk dragon och droppa lite olja över.
Foto: Stine Christiansen