Pumpahummus

Recept på pumpahummus

Diana Dontsova
Pumpahummus är en spännande twist på den klassiska röran som passar till allt!
06 september, 2022
3 matiga våfflor
1:25

Efter reklamen: 3 matiga våfflor

(1:25)

Slå på ljud

Pumpahummus

Testa att göra hummus på pumpa – krämigt och smakrikt.

Så gör du en smakrik pumpahummus
Diana Dontsova

ca 4 dl

Du behöver:

350 g pumpa
2 msk olivolja
250 g kokta kikärter
25 g cashewnötter, naturella
3 msk rapsolja, ej kallpressad
Saft av ½ lime
Salt och peppar

Till servering:

Pumpakärnor
Svarta sesamfrön
Oxalis
Rapsolja (gärna kallpressad)

3 goda röror – att dippa allt i

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°. Skala pumpan och skär i mindre bitar. Lägg över på bakplåtspappersklädd plåt. Ringla över olivolja. Ställ in i den varma ugnen och rosta pumpan i ca 25 minuter eller tills den är mjuk och har mörka kanter.
  2. Kör rostad pumpa, kokta kikärter och cashewnötter i mixer. Tillsätt rapsolja och limesaft. Mixa igen, smaka av med salt och peppar. Tillsätt mer rapsolja om tunnare konsistens önskas.
  3. Lägg över hummusen i en skål. Garnera med pumpakärnor, svarta sesamfrön och oxalis. Avsluta med att ringla över lite rapsolja.

Recept och foto: Diana Dontsova