Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Pulled pork med krämig coleslaw

07 okt, 2016
AvRedaktionen
Pulled pork med krämig coleslaw.
En smakrik amerikansk långkoksklassiker i mexikansk tappning. Kryddigt, mört fläskkött möter krämig och krispig coleslaw i mjuka båtformade tortillas.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Du behöver:

2 paket Old El Paso Stand‘N’Stuff Mini Tortillas

Pulled Pork:

1,5 kg benfri fläskkarré

2 msk flingsalt

1 tsk nymalen svartpeppar

1 msk paprikapulver

1 tsk cayennepeppar

2 gula lökar

1 hel vitlök

1 aska rökig bbq-sås (250 ml)

Coleslaw:

300 g vitkål

2 morötter

1,5 dl crème fraiche

1 dl majonnäs

1,5 tsk dijonsenap

salt & peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 125 grader. Torka av köttet och gnid in alla kryddorna. Lägg köttet i en ugns­tålig gryta med lock. Skala och skär den gula löken i klyftor. Skala vitlöken. Lägg all lök runt omkring köttet i grytan. Häll på bbq-såsen så köttet och löken täcks. Låt stå under lock i den nedre delen av ugnen i minst 5 timmar eller tills det går att dra sönder köttet i trådar. Dra sönder hela köttet och blanda upp med såsen.

Coleslaw:

Riv kål och morot fint. Blanda tillsammans med alla andra ingredienser, smaka av med salt och peppar. Låt gärna stå 1 timma i kylen innan servering.

Pulled pork med krämig coleslaw.
Pulled pork med krämig coleslaw.

Foto och recept: Old El Paso

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons