Provlagning och brödbak

10 februari, 2014

Igår hade jag en så himla härlig söndag. Jag provlagade två desserter till magasinet och satte en surdeg som jag sedan bakade ut på kvällen. Och allt blev lyckat. Om vi börjar med brödet så får vi gå ett par dagar tillbaka när jag först blandade lite ekologiskt rågmjöl och vatten i en burk, som jag tömt varje dag på 2/3 och fyllt på med nytt. För ett ge surdegen energi.

I går var det äntligen dags att baka på den. Jag följde då Sebastien Boudets recept som ni hittar här:

Det är verkligen enkelt och nu kan jag säga att det blir väldigt bra också. Jag lät mitt bröd stå i kylen i ”bara” 10 timmar och jag tror det faktiskt skulle mått bra av att jäsa några till. Så nästa gång blir det längre jästid. Men det smakade supergott! Och är verkligen superenkelt att få till. Så prova!

Sen var det dags att göra jordgubbsglass och en cheesecake med salt karamell och choklad. Och både recepten var väldigt enkla, det gick snabbt att göra. Glassen tog 20 minuter och cheesecaken 30. Idag har vi provat den sistnämnda och ALLA tyckte den var supergod. Och väldigt mäktig :) Botten är gjord av Oreo-kakor och smör… mums. Dessa recept kommer i nummer 3 av ELLE mat & vin som finns i affär den 22 april. Gör som jag och spara dem, de är verkligen toppenrecept och kan varieras enkelt med olika smaker/bär osv.