Krämig potatissallad med pannbiff

Recept på krämig potatissallad med pannbiff

Betina Hastoft
Servera klassiska pannbiffar med en krämig potatissallad med rädisor och få en försmak av sommaren.
15 mars, 2022
0:39

Efter reklamen: Recept på primörsallad med färskpotatis – perfekt till midsommar

(0:39)

Slå på ljud

Krämig potatissallad med pannbiff

Potatissalladen får ett lyft med härligt krispiga grönsaker i.

Bjud på krämig potatissallad med pannbiff
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

500 g köttfärs eller vegofärs
1 tsk salt
1 gul lök
1 ägg
1 dl ströbröd
3 msk hackad persilja
Nymald svartpeppar
Vatten
Smör eller olja, till stekning

Potatissallad:

1 kg färskpotatis
3 salladslökar
1 bunt rädisor
2 dl crème fraiche
½ dl majonnäs
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk dijonsenap
1 tsk pressad citron
Salt och svartpeppar
1 knippe dill
1 knippe gräslök

Gör så här:

  1. Potatissallad: Skubba potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten, ca 15 minuter. Låt svalna helt. Ansa salladslök och rädisor och skiva tunt.
  2. Rör ihop crème fraiche, majonnäs, vinäger och senap, smaka av med citron, salt och peppar. Vänd ner potatis, salladslök och rädisor. Strö över hackad dill och gräslök (spara lite gräslök till biffarna). Ställ salladen kallt till servering.
  3. Rör ihop färs och salt. Finhacka löken. Rör ner lök, ägg, ströbröd, persilja, gräslök och peppar. Tillsätt ev lite vatten för en lagom konsistens.
  4. Forma färsen till små biffar och stek i smör eller olja på medelvärme, ca 1 minut per sida. Sänk värmen och låt steka färdigt, ca 4 minuter per sida. Servera med potatissalladen.

Foto: Betina Hastoft