Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Polentakaka med rabarber

12 jul, 2022 
AvLouisa Lorang
Recept på polentakaka med rabarber
Saftig, söt, syrlig – den här polentakakan med rabarber har allt! Pricken över i:et är en ordentligt skopa vaniljglass eller grädde.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du drinken Pink on pink med ginBrand logo
Så gör du drinken Pink on pink med gin

Polentakaka med rabarber

Lika god till kaffet dagen därpå!

Så bakar du polentakaka med rabarber

8 bitar

Annons

Du behöver:

100 g smör
½ vaniljstång
225 g (2 ½ dl) socker
4 ägg
175 g (3 dl) vetemjöl
75 g snabbpolenta
1 nypa salt
½ tsk bakpulver
1 dl gräddfil
½ citron, rivet skal + saft
200 g rabarber
2 msk socker

Till servering:

Vispgrädde eller vaniljglass

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175° varmluft. Smält smöret. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner kornen i en skål med socker och ägg. Vispa ljust och pösigt. Vispa sedan ner det smälta smöret i äggsmeten.
  2. Blanda mjöl, polenta, salt och bakpulver i en annan skål och sikta ner mjölblandningen i äggsmeten. Vänd ner gräddfil, finrivet citronskal och citronsaft.
  3. Skölj rabarbern, skär i mindre bitar och blanda med 2 msk socker.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form (25–28 cm i diameter) och fördela rabarberbitarna i. Grädda kakan i ugnen i 55–60 minuter, tills den är genomgräddad. Täck eventuellt med folie på slutet.
  5. Servera varm eller ljummen, gärna med lättvispad grädde eller en kula vaniljglass.

Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons