Krämig polenta med salsicciaragu
Polenta är underskattat! Med smör, salt och parmesan är den ett fantastiskt sällskap ihop med en smakrik salsicciaragu.
Krämig polenta med salsicciaragu
Polenta är en njutning – var inte snål med parmesan, salt och smör!
4 portioner
Tid: 35 minuter
Du behöver:
6 dl vatten
4 dl standardmjölk
2 dl snabbpolenta
100 g parmesan
1 msk smör
Salt och peppar
Salsicciaragu:
300 g salsicciakorv
3 msk olivolja till stekning
3 vitlöksklyftor
200 g körsbärstomater
2 lagerblad
3 kvistar färsk timjan
1 dl vitt vin
2 dl tomatjuice
Salt och peppar
1 nypa socker
Till servering:
2 nävar färsk oregano
Parmesan
Olivolja
Gör så här:
- Salsicciaragu: Skrapa ur salsicciafärsen ur korvskinnet och stek den lätt i olja i en panna i 2–3 minuter.
- Skala och skiva vitlöken tunt. Halvera tomaterna. Lägg i pannan tillsammans med lagerbladen och timjan. Sautera kort. Tillsätt vinet och låt det koka in.
- Tillsätt tomatjuice och krydda med salt, peppar och socker. Låt det sjuda i 5–10 minuter. Späd eventuellt med lite vatten om röran blir för torr. Smaka av innan servering och ta bort lagerbladen och timjankvistarna.
- Polenta: Värm upp vatten och mjölk till kokpunkten i en kastrull. Häll i polentan och vispa i 1–2 minuter tills den tjocknar. Smaka av med färskriven parmesan, smör, salt och peppar.
- Servera polentan i djupa tallrikar med ragun ovanpå. Toppa med oregano, riven parmesan och lite olivolja.
Foto: Columbus Leth
