Krämig polenta med bakade tomater, basilika och parmesan

Recept på krämig polenta med bakade tomater, basilika och parmesan

Stine Christiansen
Polenta är otroligt gott och lättlagat. Servera den krämig med bakade tomater, basilika och parmesan.
06 september, 2022
3 lyxiga fyllningar i korvbröd att bjuda på
2:10

Efter reklamen: 3 lyxiga fyllningar i korvbröd att bjuda på

(2:10)

Slå på ljud

Krämig polenta med bakade tomater, basilika och parmesan

Färska tomater, basilika och parmesan matchar polentans mjuka smak perfekt.

Laga krämig polenta med bakade tomater, basilika och parmesan
Stine Christiansen

4 portioner

Du behöver:

150 g polentagryn (majsgryn)
Havssalt
Olivolja
50 g smör
50 g parmesan + lite till servering
200 g körsbärstomater
1 knippe färsk basilika

Så bakar du en polentakaka med rabarber

Gör så här:

  1. Koka majsgrynen i 6 dl vatten i en kastrull på medelvärme i 40 minuter. Rör då och då och tillsätt vid behov mer vatten. Smaka av med salt, olja, smöroch riven parmesan.
  2. Sätt ugnen på 150° varmluft. Skölj tomater och vänd med lite olja och salt på en plåt klädd med bakplåtspapper. Baka dem mjuka i ugnen, 40–45 minuter.
  3. Servera polentan med de bakade tomaterna, färsk basilika och lite extra riven parmesan på toppen.

Vattenmelon & rosé daiquiri – enkel drink med bara 3 ingredienser

Se klippet här!

Foto: Stine Christiansen