Krämig polenta med bakade tomater, basilika och parmesan
Färska tomater, basilika och parmesan matchar polentans mjuka smak perfekt.
4 portioner
Du behöver:
150 g polentagryn (majsgryn)
Havssalt
Olivolja
50 g smör
50 g parmesan + lite till servering
200 g körsbärstomater
1 knippe färsk basilika

Så bakar du en polentakaka med rabarber
Gör så här:
- Koka majsgrynen i 6 dl vatten i en kastrull på medelvärme i 40 minuter. Rör då och då och tillsätt vid behov mer vatten. Smaka av med salt, olja, smöroch riven parmesan.
- Sätt ugnen på 150° varmluft. Skölj tomater och vänd med lite olja och salt på en plåt klädd med bakplåtspapper. Baka dem mjuka i ugnen, 40–45 minuter.
- Servera polentan med de bakade tomaterna, färsk basilika och lite extra riven parmesan på toppen.
Foto: Stine Christiansen