Pocherat ägg med sparris

Recept på pocherat ägg med sparris

När du väl kan pochera ägg så kommer du inte vilja tillaga ägg på något annat sätt. Pocherat ägg med sparris är den ultimata rätten till en lång helgfrukost.
02 mars, 2021

Pocherat ägg med sparris

Enkelt och läckert till frukost, brunch eller lunch.

4 portioner

Du behöver:

4 skivor levain eller annat gott bröd
2 msk olivolja till stekning
1 knippe grön sparris
4 ägg
1 msk olivolja
Salt och svartpeppar

Garnering:

Oxalis eller gröna örter

Gör så här:

  1. Rosta brödskivorna gyllene och spröda i en stekpanna med olja. Skölj sparrisen och bryt av och kasta de träiga ändarna.Koka sparrisen i lättsaltat vatten, ca 3 minuter. Låt rinna av i ett durkslag.
  2. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull. Rör runt i det sjudande vattnet med en träslev så en virvel bildas i mitten. Knäck ner ett ägg i en liten kaffekopp och häll försiktigt ner det i mitten av vattenvirveln. Rör runt i vattnet så vitan samlar sig kring gulan.
  3. Pochera ägget i 3–4 minuter. Lyft upp det med en hålslev och gör likadant med resterande ägg.
  4. Fördela sparrisen på de rostade bröden. Droppa lite olivolja över och lägg försiktigt på ett pocherat ägg. Krydda med salt och peppar och garnera med ätbara örter. Servera genast!

Recept: Camilla Zarah Lawes Foto: Martin Tanggaard

LÄS MER:

Panki- och parmesanpanerad sparris med löskokta ägg