Pocherat ägg med sparris
Enkelt och läckert till frukost, brunch eller lunch.
4 portioner
Du behöver:
4 skivor levain eller annat gott bröd
2 msk olivolja till stekning
1 knippe grön sparris
4 ägg
1 msk olivolja
Salt och svartpeppar
Garnering:
Oxalis eller gröna örter
Gör så här:
- Rosta brödskivorna gyllene och spröda i en stekpanna med olja. Skölj sparrisen och bryt av och kasta de träiga ändarna.Koka sparrisen i lättsaltat vatten, ca 3 minuter. Låt rinna av i ett durkslag.
- Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull. Rör runt i det sjudande vattnet med en träslev så en virvel bildas i mitten. Knäck ner ett ägg i en liten kaffekopp och häll försiktigt ner det i mitten av vattenvirveln. Rör runt i vattnet så vitan samlar sig kring gulan.
- Pochera ägget i 3–4 minuter. Lyft upp det med en hålslev och gör likadant med resterande ägg.
- Fördela sparrisen på de rostade bröden. Droppa lite olivolja över och lägg försiktigt på ett pocherat ägg. Krydda med salt och peppar och garnera med ätbara örter. Servera genast!
Recept: Camilla Zarah Lawes Foto: Martin Tanggaard
LÄS MER: