Panko- och parmesanpanerad sparris med löskokta ägg

Panko- och parmesanpanerad sparris med löskokta ägg.

Frasiga och ugnsbakade sparrisar panerade i pankoströbröd och parmesan. Doppa sparrisen i löskokta och krämiga ägg. Så gott!
26 mars, 2019

2–4 portioner

Ingredienser:

2 äggvitor, lättvispade

½ tsk salt

¼ tsk svartpeppar

3 dl pankoströbröd

1 dl riven parmesanost

12 sparrisar

2–4 löskokta ägg till servering

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 225°.
  2. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt.
  3. Blanda äggvitan med salt och peppar.
  4. Blanda pankoströbrödet med parmesanosten i en form i vilken du kan få plats att doppa sparrisen.
  5. Doppa en sparris i äggvitan och sedan i pankoblandningen. Tryck till lite försiktigt så paneringen fastnar och lägg på bakplåtspappret. Gör likadant med resterande sparris. Rör om i blandningen då och då så att inte all parmesan lägger sig på botten.
  6. Baka sparrisen i mitten av ugnen i 10–15 minuter, eller tills sparrisen är gyllenbrun.
  7. Servera genast med löskokta ägg.
Panko- och parmesanpanerad sparris med löskokta ägg.

Panko- och parmesanpanerad sparris med löskokta ägg.

Av: Monica Eisenman och Lisa Eisenman Frisk
Foto: Helén Pe