Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Panko- och parmesanpanerad sparris med löskokta ägg

26 mar, 2019
AvRedaktionen
Panko- och parmesanpanerad sparris med löskokta ägg.
Frasiga och ugnsbakade sparrisar panerade i pankoströbröd och parmesan. Doppa sparrisen i löskokta och krämiga ägg. Så gott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2–4 portioner

Ingredienser:

2 äggvitor, lättvispade

½ tsk salt

¼ tsk svartpeppar

3 dl pankoströbröd

1 dl riven parmesanost

12 sparrisar

2–4 löskokta ägg till servering

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 225°.
  2. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt.
  3. Blanda äggvitan med salt och peppar.
  4. Blanda pankoströbrödet med parmesanosten i en form i vilken du kan få plats att doppa sparrisen.
  5. Doppa en sparris i äggvitan och sedan i pankoblandningen. Tryck till lite försiktigt så paneringen fastnar och lägg på bakplåtspappret. Gör likadant med resterande sparris. Rör om i blandningen då och då så att inte all parmesan lägger sig på botten.
  6. Baka sparrisen i mitten av ugnen i 10–15 minuter, eller tills sparrisen är gyllenbrun.
  7. Servera genast med löskokta ägg.
Panko- och parmesanpanerad sparris med löskokta ägg.
Panko- och parmesanpanerad sparris med löskokta ägg.

Av: Monica Eisenman och Lisa Eisenman Frisk
Foto: Helén Pe

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons