Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Pizza med salsiccia och buffelmozzarella

05 jan, 2024 
AvLuisa Lorang
Recept på pizza med salsiccia och buffelmozzarella
Rikke Westesen
Vem som helst blir glad av att bli bjuden på pizza! Men extra glad blir man när den är formad som ett hjärta och toppad med salsiccia och buffelmozzarella!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #6 - Pasta med citron och brynt salviasmörBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #6 - Pasta med citron och brynt salviasmör

Hjärtlig pizza med salsiccia

Kryddig salsiccia och krämig buffelmozzarella är ett vackert par på en pizza.

Bjud någon du tycker om på en hjärtformad pizza med salsiccia och buffelmozzarella
Fotograf RIkke WestesenRikke Westesen
Annons

2 portioner

Du behöver:

Färdig pizzadeg till 2 pizzor

Topping:

1 vitlöksklyfta
2 nävar färsk basilika
2 dl krossade tomater
1 msk olivolja
Salt och svartpeppar
1 boll färsk mozzarella à 125 g, gärna buffelmozzarella
2 salsicciakorvar

Till servering:

1 näve färsk basilika
Parmesan

Gör så här:

  1. Forma degen till 2 hjärtan. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Skala och riv vitlöken fint. Hacka basilikan. Rör ihop tomater med vitlök, basilika, olja, salt och peppar i en skål. Bre ut tomatsåsen på bottnarna. Fördela mozzarella ovanpå. Krama ur fyllningen ur salsiccia och fördela den som små rustika köttbullar ovanpå pizzabottnarna. Grädda pizzorna mitt i ugnen i 12-15 minuter tills de är gyllene och krispiga.
  2. Toppa pizzorna med plockad basilika och grovriven parmesan och servera direkt.

Foto: Rikke Westesen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons