Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Pizza med rödbeta, getost och gremolata

25 aug, 2023 
AvLouisa Lorang
Recept på pizza med rödbeta, getost och gremolata
Att rödbeta och getost hör hemma på pizza är sen gammalt! Uppgradera den med gremolata, riven parmesan och riven pecorino!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood #1 - Så gör du en krämig spenatpastaBrand logo
Middag hos Wood #1 - Så gör du en krämig spenatpasta

Pizza med rödbeta, getost och gremolata

Degen får jäsa i kylen för att den ska hinna utveckla mer smak. Getosten kan bytas ut mot ricotta.

Imponera med en läcker pizza med rödbeta, getost och gremolata

4 stycken

Annons

Du behöver:

Pizzadeg:

8 g jäst
350 g (3 ½ dl) ljummet vatten
540 g (9 dl) pizzamjöl, tipo 00
2 msk salt
Olivolja till formen

Topping:

2 rödbetor
200 g färsk getost
50 g parmesan
Lite olivolja
Lite salt

Gremolata:

1 handfull bladpersilja
1 vitlöksklyfta
1 citron

Till servering:

50 g pecorino

Gör så här:

  1. Pizzadeg: Lös upp jästen i ljummet vatten i en skål. Tillsätt mjölet och rör tills degen är slät och lätt klibbig. Blanda i saltet. Täck skålen med plastfolie och en ren kökshandduk och låt degen jäsa i rumstemperatur i 2 timmar.
  2. Dela försiktigt degen i 4 delar, ev med ett fuktat skrapkort. Lägg degbitarna i en stor form smord med olivolja, täck med plastfolie och låt degbitarna vila i kylskåp över natten.
  3. Sätt ugnen på 275° varmluft. Kavla ut degbitarna till tunna pizzabottnar på en mjölad arbetsbänk.
  4. Topping: Skala rödbetorna och skär dem i mycket tunna skivor, ev med en mandolin.
  5. Dela getosten i mindre bitar och fördela på bottnarna tillsammans med rödbetor.
  6. Riv parmesan grovt och strö över den. Ringla över lite olivolja och krydda med salt. Grädda pizzorna, en i taget, i 8–12 minuter tills gyllene och genomgräddade.
  7. Gremolata: Skölj persiljan och hacka grovt. Skala och finhacka vitlöken. Skölj citronen och riv skalet grovt för att få ca 2 msk citronskal. Blanda allt i en liten skål.
  8. Riv pecorino grovt. Toppa de varma pizzorna med pecorino och gremolata och servera genast.

Foto: Anne Marie Jo

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons