Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Pizza med plommon och parmaskinka

26 maj, 2023 
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på pizza med plommon och parmaskinka
Våga tänk utanför boxen och testa något nytt på pizzan – vad sägs om söta plommon och salt parmaskinka?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lyxiga nudlar på fyra minuterBrand logo
Lyxiga nudlar på fyra minuter

Pizza med plommon och parmaskinka

Söta plommonen harmonierar perfekt med den salta skinkan och parmesanen.

Testa att göra en pizza med söta plommon och parmaskinka

4 portioner

Annons

Du behöver:

Pizzadeg:

10 g jäst
3 dl ljummet vatten
3 msk olivolja
1 tsk strösocker
1 ½ tsk salt
400 g (ca 6 ¾ dl) manitobamjöl

Fyllning:

100 g mascarpone
2 förp. färsk mozzarella
2 tsk torkad rosmarin
Salt och peppar
50 g rucola
4 plommon
12 skivor parmaskinka
50 g parmesanost
4 msk balsamico

Gör så här:

  1. Pizzadeg: Smula ner jästen i en skål och rör ut i ljummet vatten. Tillsätt olja, socker och salt och rör samman väl.
  2. Tillsätt mjöl och knåda degen tills den är klumpfri och smidig. Täck degen med plastfolie och en ren kökshandduk och låt den jäsa i rumstemperaturi ½ timme. Ställ sedan degen i kylskåpet i minst 8 timmar.
  3. Tänd grillen och låt en pizzasten bli varm på gallret, alternativt tänd en pizzaugn. Häll ut degen på ett mjölat bord och dela den i två delar. Kavla eller dra ut degen till tunna pizzabottnar och lägg i turordning på en pizzaspade.
  4. Fyllning: Bred ett tunt lager mascarpone på pizzabottnarna och strössla över bitar av mozzarella. Krydda med rosmarin, salt och peppar. Skjutsa över pizzan från spaden till den varma pizzastenen och baka pizzan krispig och gyllene på grillen under lock i 12–15 minuter eller i en pizzaugn i cirka 1–2 minuter. Skölj och torka rucolan.
  5. Skölj plommonen och skär dem i tunna klyftor. Toppa de varma pizzorna med rucola, plommon, parmaskinka ochfärskriven parmesanost och droppa lite balsamico över. Servera genast.

Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons