Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Stort test av kändisviner – här är våra betyg

24 maj, 2023 
AvRedaktionen ELLE
Stort test av kändisviner – här är våra betyg
Vinvärlden svämmar just nu över av kändisviner med artister, skådisar och konstnärer som valt att sätta sitt namn på etiketten. Men hur bra är egentligen innehållet i flaskor och boxar? ELLE Mat & Vin:s panel har snurrat, doftat och smakat och hittat allt från rosé som smakar ”sur jympadoja” till bubblande drömvin.
Annons
Sötsura vindruvor med champagneBrand logo
Sötsura vindruvor med champagne

MOUSSERANDE

Mousserande kändisviner

Kändis: Miss Li

Cava Complicado de Miss Li, Spanien, Cava (56029) 109 kr, BS EKO.

Miss Li har lanserat en cava, mousserande vin från Spanien, på de klassiska cava-druvorna macabeo, parellada och xarel-lo. Detta bubbel har fått sitt namn från Miss Li’s låt med titeln ”Komplicerad” – men är allt annat än särskilt knussligt. Nej, det här är snarare en väldigt enkel cava som varken får panelen att säga bu eller bä. Fruktigt, grönäppligt med friskhet som av citrus och lite grapebeskt avslut. Helt okej som aperitif!

Annons

Betyg: 3,5

Vill du läsa resten av den här artikeln?

För att få ut det mesta av lorem ipsum dolor sit amet så kan du skapa ditt konto och logga in, det är helt gratis!

Logga in

Eller skapa ditt konto gratis idag

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons