Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Pizza med julskinka, ananas och basilika

24 nov, 2023 
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på pizza med julskinka, ananas och basilika
Peter Kam
Det brukar bli en hel del rester över efter alla julfiranden – gör en festlig pizza med julskinka, ananas och basilika!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lyxig mac and cheese med brynt salviaBrand logo
Lyxig mac and cheese med brynt salvia

Pizza med julskinka, ananas och basilika

Ananas på pizzan eller inte? Här får du svaret!

Ta tillvara på resterna – gör en pizza med julskinka, ananas och basilika
Peter Kam
Annons

4 portioner

Du behöver:

2 pkt köpt pizzadeg

Topping:

1 ½ dl tomatsås från burk
200 g riven mozzarella
¼ ananas
1 rödlök
150 g julskinka
2 tsk torkad oregano
1 tsk chiliflakes
Salt
Nymald svartpeppar

Till servering:

1 näve färsk basilika

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°, varmluft, och låt två plåtar värmas upp i ugnen.
  2. Kavla ut pizzadegarna och lägg dem på separata plåtar med bakplåtspapper. Bred tomatsås på båda bottnarna och strö över riven mozzarella. Skär bort skalet på ananasen. Skär ananasköttet i avlånga stockar och skär stockarna i tunna skivor. Skala rödlöken och skär den i mycket tunna skivor. Riv skinkan i små bitar med fingrarna.
  3. Fördela skinka, ananas och rödlök på pizzorna och krydda med oregano, chiliflakes, salt och peppar. Dra över pizzorna till de varma bakplåtarna och grädda dem i ugnen i 12–15 minuter tills de är krispiga och gyllene.
  4. Till servering: Skölj och plocka basilika. Strö över pizzorna och servera.

Foto: Peter Kam

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons