Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Pizza bianca med rom och crème fraiche

24 nov, 2023 
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på pizza bianca med rom och crème fraiche
Peter Kam
Toppa pizzan med rom, crème fraiche och rödlök i mellandagarna och du har dig en riktigt fin lyxpizza!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångromBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångrom

Pizza bianca med rom och crème fraiche

Dagen efter nyår är suget efter pizza stort och förmodligen finns lite rom, crème fraiche och rödlök kvar i kylen. Med färdig pizzadeg får du en lyxpizza i ett nafs!

4 portioner

Du behöver:

2 pkt köpt pizzadeg

Topping:

2 rödlökar
100 g salladslök
1 ½ msk olivolja
1 dl crème fraiche
100 g riven mozzarella
Salt
Nymald svartpeppar

Till servering:

200 g valfri rom
1 näve bladpersilja

Gör så här:

  1. Skala rödlök och skär i tunna skivor. Skölj och finhacka salladslöken. Fräs rödlök och salladslök i olja i en panna på medelvärme i 2–3 minuter tills de mjuknat utan att ta färg.
  2. Sätt ugnen på 250°. Kavla ut pizzadegarna på separata plåtar med bakplåtspapper. Bred ett tunt lager crème fraiche på degen och strö över mozzarella. Toppa med rödlök och salladslök och smaka av med salt och peppar.
  3. Grädda pizzorna i ca 10 minuter tills de är gyllene. Toppa med rom och hackad persilja. Servera direkt.

Foto: Peter Kam

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons