Perrier-Jouët i exklusivt samarbete med glaskonstnär

Den japanska glaskonstnären Ritsue Mishima har designat en exklusiv och mycket limiterad flaska i samarbete med champagnehuset Perrier-Jouët.
17 maj, 2017

I över 200 år har champagnehuset Perrier-Jouët haft nära band till konstens värld. De har starka kopplingar till Art Noveau-rörelsen och i synnerhet till glaskonstnären Emile Gallé, vars vackra anemoner pryder husets mest ikoniska champagne Perrier-Jouët Cuvée Belle Epoque.

Specialdesignad flaska av Ritsue Mishima

Den 18 maj släpper Perrier-Jouët  en specialdesignad flaska av den japanska konst- och glasmästarinnan Ritsue Mishima där Emile Gallés anemoner kommer fram genom gracisöca virvlar av transparent glas. Formen återspeglar konstnärens ikoniska designstil, men framkallar också ett naturinspirerade motiv typiskt för Art Noveau.

Champagnen produceras av en enda skörd Chardonnaydruvor från den legendariska vingården Côte des Blancs. Doften är rik och delikat med noter av syren och ung frukt som apelsin, persika och grapefrukt, med spår av vanilj och grädde.

Perrier-Jouët Cuvée Belle Epoque Blanc de Blancs (nr 99880) kostar 2999 kr och endast 24 flaskor släpps på www.systembolaget.se den 18 maj.

LÄS OCKSÅ:

SÅ SMAKSÄTTER DU SOMMARENS CHAMPAGNE

6 ENKLA ROSA CHAMPAGNE DRINKAR

PIFFA TILL CHMPAGNEDRINKEN PÅ ROSÉGODIS

 

Perrier-Jouët Cuvée Belle Epoque Blanc de Blancs.

Perrier-Jouët Cuvée Belle Epoque Blanc de Blancs.

 

 

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: