Pepparkakstiramisu

Recept på pepparkakstiramisu

Columbus Leth
Julens godaste efterrätt hittar du i ett glas – pepparkakastiramisu med smak av glögg.
01 november, 2022
11 goda och lyxiga recept på julgodis
1:50

Efter reklamen: 11 goda och lyxiga recept på julgodis

(1:50)

Slå på ljud

Pepparkakstiramisu

Ljuvlig, julig dessert med smak av både glögg och pepparkaka.

Ljuvlig dessert i ett glas: pepparkakstiramisu
Columbus Leth

8 portioner

Du behöver:

4 ägg
125 g (knappt 1 ½ dl) strösocker
1 vaniljstång
500 g mascarpone
1 dl vispgrädde
1 ½ dl rött portvin
1 dl glöggextrakt
200 g pepparkakor

Servering:

3 msk kakao
2 tsk kanel

Pannacotta med jordgubbskompott och dinkelcrunch

Gör så här:

  1. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor, socker och vaniljfrön med elvisp i ca 10 minuter, tills smeten är ljus och pösig. Vänd ner mascarponen i äggsmeten.
  2. Vispa äggvitorna styva i en skål. Vispa grädden i en annan skål. Vänd försiktigt ner äggvitor och grädde i smeten.
  3. Blanda portvin och glöggextrakt i en skål. Doppa pepparkakor snabbt i blandningen och lägg i botten på serveringsglas. Varva med kräm i totalt fyra lager, avsluta med kräm. Kyl tiramisun i minst 5 timmar eller gärna över natten.
  4. Servering: Ta ut tiramisun ur kylen. Blanda kakao och kanel och sikta över tiramisun.

Foto: Betina Hastoft, Columbus Leth, Fabian Björk