Pannacotta med jordgubbskompott och dinkelcrunch

Recept på pannacotta med jordgubbskompott och dinkelcrunch

Stine Christiansen
Pannacotta är desserten som aldrig är fel – här serveras den med jordgubbskompott och dinkelcrunch.
06 september, 2022
Så gör du en siffertårta till födelsedagskalaset
1:34

Efter reklamen: Så gör du en siffertårta till födelsedagskalaset

(1:34)

Slå på ljud

Pannacotta med jordgubbskompott och dinkelcrunch

En lyxig variant på pannacotta där äggula ersätter gelatin.

Så här gör du pannacotta med jordgubbskompott och dinkelcrunch
Stine Christiansen

4 portioner

Du behöver:

4 dl vispgrädde
1 dl standardmjölk
½ vaniljstång, urskrapad
65 g rörsocker
6 ägg
1 citron, rivet skal

Jordgubbskompott:

400 g jordgubbar
150 g rörsocker
½ vaniljstång, urskrapad dinkelcrunch
40 g solrosfrön
50 g dinkelflingor
40 g mandel, grovhackad

Pannacottapaj med granatäppelgelé

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125°. Värm grädde, mjölk, urskrapade vaniljfrön och socker till kokpunkten i en kastrull.
  2. Separera äggulor och -vitor. Vispa gulorna med elvisp, tillsätt citronskal och den varma grädd- blandningen under fortsatt vispning.
  3. Fördela smeten i ugnsfasta portionsformar och tillaga i vattenbad cirka 1 timme tills de har stannat. Kyl dem helt.
  4. Jordgubbskompott: Sätt ugnen på 140°. Skölj och ansa jordgubbarna, skär i mindre bitar och blanda med rörsocker och urskrapade vaniljfrön. Lägg i ugnsfast form och ställ i ugnen 15 minuter.
  5. Dinkelcrunch: Rosta solrosfrön, dinkelflingor och mandel gyllene i en het, torr panna. Servera pannacottan med jordgubbskompott och dinkelcrunch.

Foto: Stine Christiansen