Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Pannacottapaj med granatäppelgelé

07 okt, 2021 
AvRedaktionen ELLE
Recept på pannacottapaj med granatäppelgelé
Någon kom på den briljanta idéen att kombinera två av de bästa desserterna och fick då pannacottapaj med granatäppelgelé. Precis lika gott som det låter!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innanBrand logo
Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innan

Pannacottapaj med granatäppelgelé

En paj fylld med krämig panacotta – helt genial idé!

Så gör du en pannacottapaj med granatäpplegelé

8 portioner

Du behöver:

25 g skållade mandlar
75 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 krm salt
½ ägg
2 dl vetemjöl

Pannacotta:

2 gelatinblad
½ vaniljstång
½ ekologisk apelsin
2 dl vispgrädde
50 g vit choklad

Granatäppelgelé:

2 gelatinblad
1 ½ dl outspädd granatäppelsaft

Till garnering:

½ granatäpple
30 g vit choklad
Ätbart guldglitter

Gör så här:

  1. Paj: Mixa mandlarna till ett fint mjöl. Rör ihop smör, florsocker och salt i en skål. Tillsätt ägg, mandelmjölet och vetemjöl under omrörning, samla ihop till en deg. Packa in den i plastfolie och låt vila i kylen i minst 30 minuter. Kavla ut degen på mjölat bakbord och lyft över den i formen, pressa fast den i botten och längs med kanterna. Pricka botten med en gaffel och ställ formen i frysen1 timme. Värm ugnen till 175° och förgrädda botten i mitten av ugnen i 12–15 minuter tills den är spröd och gyllene. Låt svalna på galler.
  2. Pannacotta: Lägg gelatinblad i en skål med iskallt vatten i 10 minuter. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Riv apelsinskalet fint och koka upp apelsinskal, vaniljfrön och grädde i en kastrull. Ta från värmen, krama ur gelatinbladen och lägg dem i grädden och låt smälta. Finhacka chokladen och rör ner i gräddblandningen tills den smälter. Häll pannacottablandningen över pajen och låt stå kallt minst3 timmar tills pannacottan stelnat.
  3. Gelé: Lägg gelatinbladen i blöt i iskallt vatten i 10 minuter. Värm granatäppelsaften i en kastrull tills den nästan kokar. Krama ur gelatinbladen och lägg ner i saften och låt smälta. Låt svalna i 10 minuter. Häll gelén över pannacottapajen och låt stå kallt i cirka 2 timmar tills gelén har stelnat. Dekorera pajen med granatäppelkärnor, riven vit choklad och guldglitter.

Recept: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons