Minipajer med pekannöt

Recept på små söta pekannötspajer

Stine Christiansen
Bjud på små söta pekannötspajer till kaffet. Servera gärna med en klick grädde på toppen!
03 september, 2021
TV: Så gör du en strösslig godisskål i choklad
0:31

Efter reklamen: TV: Så gör du en strösslig godisskål i choklad

(0:31)

Små söta pekannötspajer

Är de små får man ta två!

Så bakar du små söta pekannötspajer
Stine Christiansen

24 stycken

Du behöver:

½ vaniljstång
100 g mjukt smör
1 dl florsocker
1 krm salt
1 ägg
½ dl mandelmjöl
3 dl vetemjöl

Fyllning:

125 g pekannötter
75 g smör
1 dl farinsocker
2 ½ msk ljus sirap
1 ½ msk vetemjöl
¼ tsk flingsalt

Till servering:

Grädde eller glass

Gör så här:

  1. Snitta vaniljstången och skrapa ur kornen. Rör ihop vaniljfrön, smör, florsocker och salt. Rör i ägget, tillsätt mjölsorterna och samla degen utan att knåda för mycket. Slå in degen i plastfolie och kyl i en timme.
  2. Kavla ut degen på ett mjölat bord. Ta fram ett muffinsbleck med 24 hål. Stansa ur cirklar ur degen som är något större än hålen i muffinsformen. Placera degcirklarna i hålen och tryck dem försiktigt på plats. Låt vila i kylen i cirka 30 minuter.
  3. Hacka nötterna grovt, rör ihop med smör, farinsocker, sirap, mjöl och flingsalt i en kastrull och koka på låg värme tills sockret smält. Ta bort från värmen och rör om.
  4. Sätt ugnen på 175°. Ta ut formen med pajskalen ur kylen och fördela en stor tesked fyllning i varje pajbas – fyllningen får inte nå hela vägen upp.
  5. Grädda i ugnen i 12–15 minuter tills fyllningen är fast och kanterna är något gyllene. Ta ut pajerna ur ugnen och låt svalna i formen i cirka 10 minuter. Lyft sedan försiktigt ut de små pajerna ur formen och låt kallna helt. Servera med grädde eller glass.

Recept: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Stine Christiansen

TV: Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innan
2:26

Efter reklamen: TV: Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innan

(2:26)

Missa inte

Drömgod dessert – bjud på kolapaj med dubbel choklad

Årets godaste efterrätt?

Lyxig pekanpaj med choklad

Rik, läcker och alldeles underbar.

Chokladpaj med karamell och flingsalt

Sött, salt och supergott!