Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Peach melba-glass med vit choklad

12 jul, 2022 
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på peach melba-glass med vit choklad
Peach melba är en dessert som är älskad av många – här i en nytappning som pinnglass som doppas i vit choklad. Mums!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Prosecco popsicles med röda bär – så gör du isglass med mouserande vinBrand logo
Prosecco popsicles med röda bär  – så gör du isglass med mouserande vin

Peach melba-glass med vit choklad

Rikligt med frukt ger härlig smak.

Så gör du peach melba-glass med vit choklad

6 glassar

Annons

Du behöver:

250 g hallon
½ dl strösocker
300 g persikor
1 msk färskpressad citronsaft

Till servering:

50 g vit choklad

Gör så här:

  1. Mixa hallonen med hälften av sockret. Skär persikorna i bitar och mixa med citronsaft och resterande socker.
  2. Fördela blandningen i 6 glassformar. Stick ner en pinne i varje form och låt stå i frysen tills de är helt genomfrysta.
  3. Före servering: Hacka och smält chokladen över vattenbad. Ta glassarna ur formarna och doppa toppen i den smälta chokladen. Servera genast eller ställ tillbaka glassarna i frysen.

Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons