Drömmig pavlova med jordgubbscoulis

Recept på pavlova med jordgubbscoulis

Pavlova är en seg och härlig marängtårta som allt som oftast serveras med grädde och jordgubbar. Ställ fram den här drömmen efter maten och ingen kommer tacka nej!
02 mars, 2021

Pavlova med jordgubbscoulis

Frasig maräng, frisk jordgubbscoulis och så lite godis på toppen!

Så gör du pavlova med jordgubbscoulis

4–6 portioner

Du behöver:

4 äggvitor
2 ¼ dl (220 g) strösocker

Jordgubbscoulis:

250 g jordgubbar (ev frysta, tinade och avrunna)
½ citron
½ dl (50 g) strösocker
Ev ½ dl vatten

Topping:

2 dl vispgrädde
1 msk florsocker

Garnering:

10 godisägg med choklad i olika storlekar
Jordgubbar
Hyvlad choklad

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 120°. Vispa äggvitorna styva. Tillsätt lite socker i taget under fortsatt vispning. Vispa tills marängen är fast och blank.
  2. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper och bred ut marängen i en hög cirkel i mitten. Grädda på nedersta falsen i ugnen i 1 ½ timme. Låt svalna i ugnen.
  3. Skölj och snoppa av jordgubbarna. Mixa jordgubbar med saften från ½ citron. Häll upp i en kastrull, tillsätt socker och vatten och koka upp. (Använder du frysta bär behövs eventuellt inget vatten.) Låt småkoka i 5 minuter och ta sedan från värmen och låt svalna helt.
  4. Vispa grädden fast, blanda ner florsockret och vispa lite mer. Ta ut marängen från ugnen och lägg på ett fat. Täck marängen med grädde, häll jordgubbscoulis ovanpå, garnera med chokladägg, jordgubbar och hyvlad choklad och servera.

Recept: Audrey Cosson Foto: Virgine Garnier

LÄS MER:

3 favoritrecept med jordgubbar