Pasta med rucola, spenat och tryffel
Enkel och smakfull med tryffel som lyxig hint.
4 portioner
Du behöver:
300 g spaghetti eller tagliatelle
2 röda chili
4 vitlöksklyftor
¾ dl olivolja
65 g färsk spenat
30 g rucolasallad
Några droppar vit tryffelolja
1 dl hackad persilja
½ citron, rivet skal
Salt och nymalen peppar
Parmesan

Grön pasta med ärter, ricotta och citron
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Finhacka under tiden chilin och vitlöken. Låt chilin och vitlöken puttra i olja på medelvärme i några minuter, utan att få färg.
- Vänd ner spenaten och rucolan och låt det mjukna. Smaka av med tryffelolja. Blanda i persilja och rivet citronskal. Krydda med salt och grovmalen peppar.
- Servera rätten rykande varm med mycket riven parmesanost.
Foto: Columbus Leth, Peter Kam