Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Pasta med rucola, spenat och tryffel

06 sep, 2022 
AvLouisa Lorang
Recept på pasta med rucola, spenat och tryffel
Slå på stort och bjud på en extra lyxig pasta med rucola, spenat och tryffel. Snacka om vardagslyx!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
4 tips för en lyxig brunch hemmaBrand logo
4 tips för en lyxig brunch hemma

Pasta med rucola, spenat och tryffel

Enkel och smakfull med tryffel som lyxig hint.

Så lagar du en lyxig pasta med rucola, spenat och tryffel

4 portioner

Du behöver:

300 g spaghetti eller tagliatelle
2 röda chili
4 vitlöksklyftor
¾ dl olivolja
65 g färsk spenat
30 g rucolasallad
Några droppar vit tryffelolja
1 dl hackad persilja
½ citron, rivet skal
Salt och nymalen peppar
Parmesan

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Finhacka under tiden chilin och vitlöken. Låt chilin och vitlöken puttra i olja på medelvärme i några minuter, utan att få färg.
  2. Vänd ner spenaten och rucolan och låt det mjukna. Smaka av med tryffelolja. Blanda i persilja och rivet citronskal. Krydda med salt och grovmalen peppar.
  3. Servera rätten rykande varm med mycket riven parmesanost.

Foto: Columbus Leth, Peter Kam

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons