Pasta med bakade tomater och parma

Recept på pasta med bakade tomater och parma

Pastasugen? Bjud på pasta med bakade tomater, grönkål och parma! Parmaskinkan smulas över före servering.
13 januari, 2020

4 portioner

Du behöver:

300 g spaghetti

200 g färsk grönkål

Några skivor parmaskinka

Bakade tomater:

500 g körsbärstomater

1 tsk strösocker

1 msk torkade chiliflingor

1 msk olivolja

Salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

Värm ugnen till 130°. Skölj och halvera tomaterna. Fördela dem i en ugnsfast form med snittytan uppåt. Droppa olja och strö socker, chili, salt och peppar över. Baka i ugnen i 1 timme. Låt sedan svalna något.

Höj ugnsvärmen till 200°. Fördela parmaskinka på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Baka i ugnen ca 6 minuter.

Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Riv loss små bitar av grönkål, släng den träiga mitten. Låt grönkålen koka med pastan under sista minuten av koktiden. Slå av vattnet. Blanda pasta, grönkål och ugnsbakade tomater. Droppa lite olivolja och smula parmaskinka över före servering.

 

Recept på pasta med bakade tomater och parma

Pasta med bakade tomater och parma.

Av: Gitte Heidi Rasmussen

Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Matig bönpasta med burrata och serrano

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: