Parmesankorgar med grönkålskräm

Recept på parmesankorgar med grönkålskräm

Inge Skovdal / Skovdal Nordic
Små parmesankorgar fyllda med grönkålskräm med smak av färsk pepparrot och crème fraiche är ett fräscht snack att servera till ett glas bubbel.
03 september, 2021
0:36

Efter reklamen: Chips med löjromsdipp

(0:36)

Parmesankorgar med grönkålskräm

Goda, fina parmesankorgar med härlig fyllning.

Bjud på parmesankorgar med grönkålskräm
Inge Skovdal / Skovdal Nordic

6 portioner

Du behöver:

100 g parmesan fyllning
100 g färsk grönkål
1 dl crème fraiche
1 msk majonnäs
1 msk riven färsk pepparrot
1 tsk salt
½ tsk nymalen svartpeppar

Till servering:

Färska örter

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°. Ansa och skölj grönkålen och blanchera den snabbt i en skål med kokande vatten. Låt rinna av och mixa sedan ihop med crème fraiche, majonnäs och pepparrot. Smaka av röran med salt och peppar.
  2. Riv parmesanosten grovt och fördela i sex små rundlar med gott om mellanrum på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.
  3. Grädda i ugnen i 5 minuter, tills osten smält. Ta ut från ugnen och klipp ut bakplåtspappret runt varje parmesanbotten.
  4. Lägg varje parmesanbotten med papper i en muffinsform eller liten skål så att osten stelnar och formar en liten skål. Jobba snabbt medan osten fortfarande är mjuk och varm. Fördela röran med grönkål i parmesanskålarna, toppa med färska örter och servera genast.

Recept och foto: Skovdalnordic.com

Missa inte

Smakresa på hemmaplan – 7 recept som tar dig utomlands

Vi äter oss bort till varmare breddgrader!

Parmesanchips med löjrom och citronkräm

Lyxigt, enkelt och underbart gott!

3 recept på lättlagad och god lyx

Lyxigt, gott och enkelt!