Parmesankex med örter

Recept på parmesankex med örter

Columbus Leth
Lyxa till det med små goda parmesankex med örter – perfekta som drinktilltugg eller på ostbrickan.
19 april, 2022
2:26

Efter reklamen: Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innan

(2:26)

Slå på ljud

Parmesankex med örter

Goda som ett drinktilltugg eller på ostbrickan. Perfekta till champagne!

Så gör du parmesankex med örter
Columbus Leth

ca 25 stycken

Du behöver:

80 g parmesanost
2 stjälkar färsk rosmarin
180 g vetemjöl, 3 dl
½ tsk salt
110 g smör

Dekoration:

5 stjälkar färsk timjan
5 stjälkar färsk salvia
3 stjälkar färsk rosmarin

Gör så här:

  1. Riv parmesanen fint på rivjärn. Skölj och finhacka rosmarinen.
  2. Mixa rosmarin, ost, mjöl och salt i en mixer. Tillsätt smör och mixa ihop till en deg. Tillsätt 1 tsk vatten om det behövs. Använd ev händerna för att få ihop degen. Rulla in i plastfolie och lägg i kyl ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 175°. Kavla ut degen tunt mellan två lager plastfolie.
  4. Skölj och plocka de färska örterna. Lyft bort det övre lagret plastfolie och placera ut örterna i mönster. Lägg på plastfolien försiktigt igen och kavla lätt så att örterna fäster.
  5. Ta bort plasten och stansa ut små kex. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och grädda i ugnen ca 10 minuter tills kexen är spröda. Låt svalna på galler.

Foto: Columbus Leth