Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Pärlgrynsrisotto med grön sparris

17 mar, 2021 
AvRedaktionen ELLE
Recept på pärlgrynsrisotto med grön sparris
En krämig risotto är en rätt som är uppskattad av många. Här är en uppgraderad version med pärlgryn, krispig grön sparris och pecorino för sältan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Pärlgrynsrisotto med grön sparris

Pärlgryn är polerade korngryn som kan ersättas med risottoris. Det fina med risotto är att den går att variera på så många olika sätt!

Bjud på pärlgrynsrisotto med grön sparris

4 portioner

Du behöver:

1 knippe grön sparris
½ dl olivolja
1 litet knippe bladpersilja
2 vitlöksklyftor
1 rödlök
2 stjälkar bladselleri
300 g pärlgryn
1 dl vitt vin
8 dl kycklingbuljong (tärning + vatten)
50 g smör
75 g riven pecorino
Salt och svartpeppar

Till servering:

Riven pecorino eller annan lagrad ost

Gör så här:

  1. Skölj sparrisen och skär av och kasta de träiga ändarna. Skär av knopparna och dela resten av sparrisarna i 1 cm stora bitar. Blanchera knopparna i 1–2 minuter i kokande vatten.
  2. Mixa olivolja med persilja med stavmixer eller i en minihackare. Vänd ner sparrisknopparna i oljan och ställ åt sidan.
  3. Skala och finhacka vitlök och lök. Ansa sellerin och skär i tunna skivor. Stek vitlök, rödlök och selleri i olja i en stor stekpanna med höga kanter. Stek tills löken blir genomskinlig och glansig.
  4. Tillsätt pärlgryn och stek 1 minut. Tillsätt vin och låt koka in. Häll på hälften av buljongen och låt vätskan koka in. Rör då och då och tillsätt mer buljong emellanåt. Tillsätt sparrisbitarna och låt dem koka med under 5 minuter.
  5. Stäng av värmen. Vänd ner smör och ost i risotton. Smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra i 3 minuter och servera sedan i skålar med sparrisknopparna och riven ost på toppen.

Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons