Pappardelle med svamp, valnötter och rosmarin

Pappardella med svamp, valnötter och rosmarin

Servera en krämig pasta med skogens smaker – mäktig, mättande och härligt rustik. Toppa med riven parmesan och repad rosmarin.
06 mars, 2020

6 portioner

Du behöver:

600 g pappardelle

1 1/2 rödlök

6 msk olivolja till stekning

225 g svamp, gärna blandsvamp

1 handfull torkad svart trumpetsvamp

6 kvistar rosmarin

150 g valnötter

1 dl grädde

75 g riven parmesan

salt och nymalen svartpeppar

Till servering:

Riven parmesan

Garnering:

Rosmarinkvistar

Så här gör du:

1. Häll kokande vatten över den torkade svampen, låt dra i 20 minuter, häll sedan av vattnet.

2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

3. Skala och hacka löken och stek i olja utan att löken tar färg.

4. Rensa svampen och skär dem eventuellt i mindre bitar. Stek svampen ihop med löken i 3–4 minuter.

5. Hacka rosmarinen och valnötterna och stek med svampen i några minuter.

6. Vänd ner pastan och lite av kokvattnet samt grädde i svampfräset.

7. Ta från värmen och blanda ner riven parmesan.

8. Smaka av med salt och peppar och servera med riven parmesan och repad rosmarin.

Pappardelle med svamp, valnötter och rosmarin

Pappardelle med svamp, valnötter och rosmarin.

Av: Julie Hey, Timm Vladimir
Foto: Skovdal Nordic, Stine Christianssen, Betina Hastoft

LÄS MER:

5 lyxiga och smakrika pastarätter

Lättlagad svamppasta med gräddsås

Svamptoast med portvin och parmesanost