Pannacotta med kaffe och chokladcrunch

  • AvLinn Grubbström
Recept på pannacotta med kaffe och chokladcrunch
Pannacotta måste ändå vara desserternas dessert! Den går att smaksätta på så många olika sätt – som här med kaffe och chokladcrunch.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Kall Irish Coffee med Baileys och isbitar av kaffeBrand logo

Kall Irish Coffee med Baileys och isbitar av kaffe

Pannacotta med kaffe och chokladcrunch

Lägg gärna toppingen i en fin halvmåne.

Avsluta middagen med en pannacotta med kaffe och chokladcrunch

4 portioner

Du behöver:

3 ¾ dl vispgrädde
1 ½ dl färskbryggt kaffe
60 g (drygt ½ dl) socker
½ vaniljstång
2 tsk rom (valfritt)
3 gelatinblad

Topping:

20 g mörk choklad
2 msk rostade hasselnötter
5 stjälkar röd harsyra eller ätliga blommor

Gör så här:

  1. Häll grädde, kaffe, socker och fröna från vaniljstången i en kastrull. Låt koka på svag värme i 10 minuter. Häll i rom, om du vill ha det.
  2. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter. Krama ur vattnet och rör snabbt ner gelatinbladen i den varma gräddblandningen.
  3. Fördela gräddblandningen i små skålar och ställ i kylen minst 5 timmar.
  4. Topping: Hacka choklad och hasselnötter grovt. Fördela ovanpå pannacottan tillsammans med ätliga örter eller blommor.

Foto: Peter Kam, Martin Tanggaard, Maria Warnke Nørregaard