Årets glammigaste dessert – Pannacotta med champagnegelé

Recept på pannacotta med champagnegelé

Fotograf: Simon Nørlev
Om du vill servera en dessert utöver det vanliga – då har vi receptet för dig! Här har du en steg för steg-guide hur du gör en lyxig pannacotta med champagnegelé i tre lager.
14 oktober, 2021
2:26

Efter reklamen: Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innan

(2:26)

Pannacotta med champagnegelé i tre lager

Underbart lyxig dessert som görs i tre steg.

Så gör du pannacotta med champagnegelé i tre lager
Fotograf: Simon Nørlev

8 portioner

Du behöver:

Första lagret:

½ flaska champagne eller annat mousserande vin
1 ¼ dl kokande vatten
20 g gelatinpulver

Andra lagret:

1 burk kondenserad mjölk
3 ¾ dl kokande vatten
1 obesprutad apelsin
20 g gelatinpulver

Tredje lagret:

½ flaska champagne eller annat mousserande vin
1 ¼ dl kokande vatten
20 g gelatinpulver

Garnering:

Lite sirap
Ätbart guldglitter

Steg 1

Första lagret med champagnegelé: Häll ½ flaska champagne i en skål och spara resten av flaskan till det tredje lagret. Lös gelatinpulvret i vatten som har kokat och svalnat till cirka 80°. Häll sedan blandningen i skålen med champagne och rör om ordentligt under tiden du häller, rör sedan om i ytterligare i 1 minut.

Steg 1 – gör första lagret med champagnegelé
Fotograf: Simon Nørlev

Steg 2

Lägg 8 glas – Obs: i en vinkel! – i en metallmuffinsform. Fördela champagneblandningen i glasen och ställ formen med glass i kylen tills gelén har stelnat snett i botten på glasen.

Steg 2 – fördela champagneblandningen i glasen
Fotograf: Simon Nørlev

Steg 3

Andra lagret med kondenserad mjölk: Häll kondenserad mjölk i en skål. Låt det kokande vattnet svalna till 80° och häll 2 ½ dl av vattnet i skålen under omrörning. Riv apelsinskalet fint och tillsätt det. Lös gelatinpulvret i resten av det heta vattnet i en annan skål, häll sedan vattnet i skålen med kondenserad mjölk under konstant omrörning.

Steg 3 – andra lagret med kondenserad mjölk
Fotograf: Simon Nørlev

Steg 4

Vänd glasen med den stelnade kylda champagnegelén så att de ligger snett åt andra sidan i muffinsblecket. Fördela det kondenserade mjölklagret i burkarna och ställ tillbaka formen i kylen tills gelén har stelnat.

Steg 4 – fördela det kondenserade mjölklagret
Fotograf: Simon Nørlev

Steg 5

Tredje lagret, champagne: Gör en ny omgång champagnegelé som i steg 1, och fördela den i glasen, som nu ska stå vågrätt rakt på bordet. Ställ glasen i kylen tills gelén har stelnat.

Steg 5 – tredje lagret med champagne
Fotograf: Simon Nørlev

Steg 6

Pensla sirap på kanten av glasen. Lägg guldglitter på en tallrik och pressa försiktigt fast det på glaskanten. Servera.

Steg 6 – pressa guldglitter på glaskanten
Fotograf: Simon Nørlev

Recept och foto: Skovdalnordic.com

Missa inte

Drömdesserter med champagne, prosecco och cava

Lyxiga efterrätter i glas på mousserande viner

3 magiska efterrätter med champagne

Desserter med guldkant!

Cheesecake för alla tillfällen – 6 recept

Så gott!