Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Vintips till middagen Restaurangtips Matnyheter

Panerad lax med raita och dillpotatis

08 okt, 2025
Recept på panerad lax med raita och dillpotatis
Den här panerade laxen för tankarna till skolans fisk – fast mycket godare! Vi serverar den med dillpotatis och raita.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångromBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångrom

Panerad lax med raita och dillpotatis

Frasigt, fräscht och fullt av smak.

Panerad lax med raita och dillpotatis
Columbus Leth
Annons

4 portioner

Tid: 35 minuter

Du behöver:

Panerad laxfilé:

4 bitar laxfilé
2 ägg
¾ dl vetemjöl
100 g panko
2 msk smör till stekning
3 msk olivolja till stekning
Salt och svartpeppar

Dillpotatis:

700 g potatis
Salt
1 msk smör
1 knippe färsk dill

Raita:

1 gurka
2 tomater
1 rödlök
1 kruka persilja
1 röd chili (eller efter smak)
2 dl grekisk yoghurt, 10 %
1 tsk mald spiskummin
Salt och svartpeppar

Till servering:

1 citron

Gör så här:

  1. Dillpotatis: Skölj potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten i ca 15 minuter.
  2. Raita: Skölj gurka och tomater och skär i små tärningar. Skala och finhacka rödlöken. Hacka persilja och chili fint. Blanda yoghurt med grönsaker, chili och spiskummin i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  3. Panerad laxfilé: Vispa äggen i en skål. Häll upp mjöl och panko i varsin djup tallrik. Vänd först laxfiléerna i mjöl, sedan i ägg och sist i panko. Stek dem gyllene och frasiga i smör och olja, 2–3 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.
  4. Servering: Häll av potatisen och vänd den med en klick smör, lite salt och hälften av dillen. Servera laxen med dillpotatis, raita, citronklyftor och extra dill.
Ännu bättre med Markiz #1 - Fish tacosBrand logo
Ännu bättre med Markiz #1 - Fish tacos

Foto: Columbus Leth

Annons