Ostfyllda champinjoner med serranoskinka

14 apr, 2023 
AvLine Holt Nielsen
Recept på ostfyllda champinjoner med serranoskinka
Det bästa med dessa ostfyllda champinjoner med serranoskinka är att man kan äta dem i en tugga!
Annons
Så gör du den alkoholfria drinken Passion Sunrise
Så gör du den alkoholfria drinken Passion Sunrise

Ostfyllda champinjoner med serranoskinka

Fyll svamparna med härliga godsaker och gratinera dem i ugnen. Det går även bra att använda små portobellosvampar.

Svårslagna ostfyllda champinjoner med serranoskinka är ett måste på minglet
Maria Fabricius Tegner

10 stycken

Annons

Du behöver:

10 champinjoner
1 liten schalottenlök
Olivolja till stekning
1 vitlöksklyfta
1 tsk äppelcidervinäger
3 msk naturell färskost
20 g parmesan
2 skivor serranoskinka
Salt och peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180°, varmluft. Skölj champinjonerna och finhacka själkarna. Lägg svamphattarna med undersidan upp i en ugnssäker form, smord eller täckt med bakplåtspapper.
  2. Hacka schalottenlöken fint och fräs den i olja i en stekpanna i några minuter. Vänd ner finhackad vitlök och svampstjälkar. Ringla över vinäger och stek allt mjukt i 3–4 minuter. Blanda ihop lökblandningen med färskost, riven parmesan och små bitar av serranoskinka. Smaka av med salt och peppar.
  3. Fördela fyllningen i svamphattarna och grädda dem mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera de fyllda svamparna varma.

Foto: Maria Fabricius Tegner

Annons
Innehåller annonslänkar