Frasiga örtvåfflor med färska räkor

Recept på örtvåfflor med färska räkor

Det är perfekt att dela våfflan och servera små hjärtan med färska räkor och syltad rödlök som tilltugg till fördrinken men också tillräckligt god för att äta upp själv!
05 februari, 2021

Örtvåfflor med färska räkor

Gräslök och färsk dill gör våffelsmeten både vacker och god. Passar perfekt med färska räkor och den syltade rödlöken.

4 portioner

Du behöver:

50 g smör
1 ½ dl standardmjölk
1 dl kärnmjölk eller lättfil
2 ägg
2 ½ dl (150 g) vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 litet knippe gräslök
1 litet knippe färsk dill

Syltad rödlök:

1 liten rödlök
3 msk äppelcidervinäger
1 msk honung
2 msk vatten

Garnering:

6 rädisor
1 litet knippe färsk dill

Till servering:

150 g crème fraiche
200 g skalade färska räkor

Gör så här:

  1. Smält smöret och häll i en blender ihop med mjölk, kärnmjölk och ägg. Mixa i 2 minuter. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål och häll sedan ner i blendern. Mixa 2 minuter.
  2. Skala och skär löken i tunna strimlor. Vänd ihop med vinäger, honung och vatten i en skål och låt stå och dra i minst 15 minuter.
  3. Skölj rädisorna och skär i tunna skivor, gärna med mandolin. Plocka vipporna från dillkvistarna. Grädda våfflorna gyllene i våffeljärn. Toppa de ljumna våfflorna med crème fraiche, syltad lök och räkor. Garnera med rädisor och dill och servera genast.

Recept: Emma Martiny, Timm Vladimir Foto: Columbus Leth, Winnie Methmann

LÄS MER:

Frasiga våfflor med choklad, lönnsirap och bär