Örtvåfflor med färska räkor
Gräslök och färsk dill gör våffelsmeten både vacker och god. Passar perfekt med färska räkor och den syltade rödlöken.
4 portioner
Du behöver:
50 g smör
1 ½ dl standardmjölk
1 dl kärnmjölk eller lättfil
2 ägg
2 ½ dl (150 g) vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 litet knippe gräslök
1 litet knippe färsk dill
Syltad rödlök:
1 liten rödlök
3 msk äppelcidervinäger
1 msk honung
2 msk vatten
Garnering:
6 rädisor
1 litet knippe färsk dill
Till servering:
150 g crème fraiche
200 g skalade färska räkor
Gör så här:
- Smält smöret och häll i en blender ihop med mjölk, kärnmjölk och ägg. Mixa i 2 minuter. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål och häll sedan ner i blendern. Mixa 2 minuter.
- Skala och skär löken i tunna strimlor. Vänd ihop med vinäger, honung och vatten i en skål och låt stå och dra i minst 15 minuter.
- Skölj rädisorna och skär i tunna skivor, gärna med mandolin. Plocka vipporna från dillkvistarna. Grädda våfflorna gyllene i våffeljärn. Toppa de ljumna våfflorna med crème fraiche, syltad lök och räkor. Garnera med rädisor och dill och servera genast.
Recept: Emma Martiny, Timm Vladimir Foto: Columbus Leth, Winnie Methmann
LÄS MER: